Freddify

TEST

MATCH OP
CLIËNTGROEPEN

Freddify’s testen geven een betrouwbaar beeld van iemands match met een cliëntgroep. De test kan specifiek ontwikkeld worden voor cliëntgroepen en teams binnen de eigen organisatie. 

DUURZAME MATCH

Freddify’s test voorspelt bij welke cliëntgroep de drijfveren en competenties van een kandidaat het beste tot uiting komen. Bij die cliëntgroep wordt een kandidaat het gelukkigst. Vanzelfsprekend blijft hij of zij op die plek het langst werken. Dezelfde test kan ook ingezet worden voor doorstroom van medewerkers die op de verkeerde plek in de organisatie werken.

INTERN ONDERZOEK

Dankzij onze eigen normgroep kunnen wij kandidaten matchen aan algemene cliëntgroepen. Het is ook mogelijk om de organisatie als norm te nemen. Freddify voert een intern onderzoek uit onder teams, bespreekt de resultaten met jou als recruiter en ontwikkelt een op maat gemaakte test. Deze test zet je in om kandidaten en medewerkers aan de eigen teams te matchen.

NUTTIGE RAPPORTAGE

In de rapportage lees je in een oogopslag waar je iemand moet plaatsen om hem of haar niet meer verliezen. De rapportage toont iemands score op diverse belangrijke competenties. Deze competenties komen uit ons zorg-algemene onderzoek of het onderzoek binnen de eigen organisatie. De score laat zien of iemand lager, gelijk aan of hoger dan de normgroep scoort.

DE TEST

Freddify’s digitale assessment voorspelt bij welke cliëntgroep een kandidaat de duurzaamste kracht wordt.

Onze test geeft een betrouwbare match op algemene cliëntgroepen in de zorg, gebaseerd op onze normgroep van meer dan 3000 zorgmedewerkers.

Snel in contact met geschikte kandidaten met daarbij inzichten in een gevalideerd profiel.

WAT MAAKT DEZE TEST ZO
BETROUWBAAR?

DE JUISTE COMPETENTIES

Wij hebben meer dan 3000 zorgmedewerkers onderzocht. Dit geeft een betrouwbaar beeld van de competenties die het belangrijkst zijn per cliëntgroep. We hebben onze inzichten samen met tientallen recruiters in de gehandicaptenzorg aangescherpt.

RELEVANTE NORMGROEP

Onze normgroep bestaat enkel uit zorgmedewerkers die met veel plezier in de zorg werken. De scores van kandidaten worden dus niet vergeleken met een doorsnede van Nederland, maar specifiek met de mensen die je wilt werven.

VALIDE TESTMETHODE

De test heet de Big Fifty persoonlijkheidstest. Deze is gebaseerd op de Big Five, het leidende en meest empirisch gefundeerde persoonlijkheidsmodel binnen de psychologie. De gebruikte vragenlijst voor de persoonlijkheidsmeting is gebaseerd op onderzoek van Costa en McCrae.

HET VERHAAL VAN
DE ZORGORGANISATIE
AMERPOORT

Voor Amerpoort hebben wij de competenties van vijf cliëntgroepen in kaart gebracht. Het ging om medewerkers werkzaam bij LVB+, LVB & MVB, MVG, EMVB en Flex. Uit het onderzoek kwamen duidelijk verschillen in competenties. Deze inzichten verwerken wij in een specifieke test voor nieuwe kandidaten en interne medewerkers. De test matcht hen op de cliëntgroep waar ze het beste passen. Op deze manier neemt Amerpoort haar eigen medewerkers als norm om de juiste mensen in teams te plaatsen.